;
Ekonomi

Deutsche Bank Sürdürülebilir Yatırımlara 200 Milyar Euro Fon Sağlayacak

Deutsche Bank, 2025 itibarıyla sürdürülebilir finans ve yatırımlara 200 milyar euro ayıracağını duyurdu.

Deutsche Bank, 2025 yılı itibarıyla sürdürülebilir finans ve yatırımlara 200 milyar euro aktaracak. Bütçe, banka tarafından karşılanan borçları, müşteri tahvillerini ve özel bankası tarafından karşılanan varlıkları içeriyor.

Karar, küresel olarak kararlaştırılmış düşük karbonlu ve daha çevre dostu bir ekonomiye geçişin desteklenmesi için bankalara baskının arttığı bir zamanda geldi.

Birçok ülke, sürdürülebilir yatırımı koronavirüs salgını sonrası için ekonomik iyileşme planlarının merkezine alıyor.

Deutsche Bank ise sürdürülebilir eylemini, Avrupa Birliği’nin planladığı sürdürülebilir finans sınıflandırması olarak da bilinen “şeffaflık kriteri” çerçevesi kapsamında tanımladığını söylüyor.

Banka, süreç boyunca gelişmeleri yıllık olarak raporlayacağını ve bu yıl içerisinde ikinci çeyreğin sonunda sürdürülebilir finans tanımına dair daha detaylı bilgi vereceğini söyledi.

Bankanın CEO’su Christian Sewing, rakiplerinin hedefine kıyasla Deutsche Bank’ın 200 milyar euroluk hedefini oldukça iddialı olarak tanımlarken, “Küresel değişimin sürdürülebilir, iklim nötr ve sosyal ekonomiyle uyumlu şekillenmesine yardımcı olmak için çok güçlü bir inançla hareket ediyoruz” dedi.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi