;
Ekonomi

Davos’ta Çevre Sorunları Tartışmaları: Zirvede Neler Konuşuldu/Konuşulacak?

Dünya Ekonomik Forumu’nun düzenlediği Davos Zirvesi, İsviçre’nin Davos kasabasında devam ediyor. 23 Ocak’ta başlayan ve 26 Ocak tarihine kadar devam edecek olan zirvenin en önemli konuları arasında iklim değişikliği ve çevre sorunları da yer alıyor. Peki program kapsamında hangi toplantılar gerçekleştirildi veya gerçekleştirilecek? Davos’ta devam eden zirvenin ana temalardan bazılarını izleyebileceğiniz en iyi oturumları İklim Haber okuyucuları için derledik…

23 Ocak’ta başlayan ve 26 Ocak tarihine kadar devam edecek olan Dünya Ekonomik Forumu’nun düzenlediği Davos Zirvesi’nin temel tartışma başlıkları arasında bu yıl iklim değişikliği ve çevre sorunları da bir hayli yer kaplıyor. Zirvenin resmi programı, gezegenin imkânları dahilinde insanların ihtiyaçlarını karşılamak için gereken öngörü, liderlik ve eylem planlarını geliştirmeye odaklanıyor.

Davos’ta devam eden zirvenin ana temalardan bazılarını izleyebileceğiniz en iyi oturumlar şu şekilde sıralanabilir:

Ortak Refah İçin Liderlik

  • 2020’ye Hızlı Bir Koşu – Gelişmekte olan pazar liderliği, 2020 yılına kadar sürdürülebilir kalkınma ve iklim gündeminde nasıl harekete geçebilir?
  • Büyümeden Refaha – Gezegenin araçları içinde herkesin ihtiyacını nasıl karşılayacağız?
  • Etki için Yatırım – Sosyal ve çevresel etkileri ölçeklendirmek ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ndeki ilerlemeyi hızlandırmak için özel sermayeyi işin içine nasıl katabiliriz?
  • 21.Yüzyıl Sosyal Anlaşması – Kurumsal yönetim, kurullar ve yatırımcılar uzun vadeli değer yaratmayı desteklemek için nasıl uyum gösterebilir?
  • Filler için Umut – Nazik devlerimizi korumak için ortaya çıkan yaklaşımlar neler?

Temiz Enerji Geçişini Hızlandırmak

Gelecekteki Çevresel Riskler için Esneklik Oluşturma

Temiz İnovasyonun Bir Sonraki Sınırının Geliştirilmesi

Daha fazla bilgi için Dünya Ekonomik Forumu – Çevre Facebook sayfasını takip edebilirsiniz.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi