;
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Termik Santral Talimatı: Gerekirse Kapatın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, termik santrallardaki baca gazı filtreleme sistemlerinin mutlak suretle yapılması, yapılmadığı takdirde ceza verilmesi, gerekirse de kapatılması için talimat verdi.

14 Şubat 2019’da kömürlü termik santrallara havayı kirletme izni veren ve meclisteki tüm partilerin ortak kararıyla geri çekilen yasal düzenleme MADDE 50 (eski Madde 45) yeniden Meclis gündemine geliyor. 15 adet kömürlü termik santrala 4. kez havayı kirletme izni verecek teklif yasalaşırsa, Türkiye’nin en eski ve kirli santralları Haziran 2022’ye kadar havayı kirletme ve halk sağlığını tehdit etmeye devam edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, parti kurmaylarıyla bir araya geldiği toplantıda termik santrallarla ilgili önemli talimatlar verdiği öğrenildi.

Baca gazı filtreleme sistemi olmayan termik santrallarla ilgili tartışma MYK’nın da gündemindeydi. Erdoğan, termik santrallardaki baca gazı filtreleme sistemlerinin mutlak suretle yapılması, yapılmadığı takdirde ceza verilmesi, gerekirse kapatılması için son dakika talimatını verdi.

Bizzat Takip Edecek

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre; Cumhurbaşkanı, “Kirliliğe kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Kimse milletin havasını kirletemez. Mutlaka filtreleme sistemi yapılmalı. Bu konuyu bizzat takip edeceğim” dedi. Toplantıda Erdoğan’ın gösterilen bir fotoğraf üzerine, santral yöneticilerini aradığı ve filtre takmalarını istediği de belirtildi.