;
Politika

COP26’da Görev Alacak Polis Memurları Asayiş Eğitimi Alacak

Çok çeşitli gösterilerin odak noktası olması muhtemel etkinlikte günde yaklaşık 10 bin polis memuru bulunacak.

Scotland Polisi, binlerce memurun Kasım ayında Glasgow’da yapılacak COP26 zirvesi öncesinde asayiş eğitimi alacağını açıkladı.

İklim zirvesinin her gününde İngiltere’nin dört bir yanından yaklaşık 10 bin memur görevlendirilecek ve bu, İngiltere’de şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük polis operasyonlarından biri olacak.

Dünyanın dört bir yanından liderler, iklim değişikliğiyle mücadeleyi tartışmak için Glasgow’da bir araya gelecek ve Police Scotland, COP26 sırasında herhangi bir gösteriyi denetlemenin insan haklarına dayalı bir yaklaşım izleyeceğini açıkladı.

Üst düzey bir yetkili, polislerin barışçıl gösterilere izin vermek için protesto gruplarıyla zaten iletişim kurduğunu söyledi ve “Bu, daha geniş topluluğun haklarına karşı dengeli bir şekilde COP26’da barışçıl bir şekilde protesto yapmak isteyen kişilerin haklarını koruyacağımız anlamına geliyor. Protesto etmek isteyenlerin yasalar çerçevesinde bunu yapma hakkı var ancak şiddet içeren kargaşa veya zarar verme niyetinde olabileceklere karşı hızla harekete geçeceğimizi hatırlatırım” dedi.

Glasgow’da ve dünya çapında protestolar düzenleyen COP26 Koalisyonu’nun İskoçya koordinatörü Quan Nguyen, “Protesto ve muhalefet, sağlıklı bir demokrasi için hayati öneme sahip ve insan hakları ve adaletin tüm dünyada her zaman nasıl kazanıldığının göstergesidir. Protesto olmadan harekete geçecek siyasi irade orada değil. Protesto hakları, toplanma özgürlüğü ve ifade özgürlüğü, polisin yasal olarak savunmakla yükümlü olduğu korunan haklardır. İnsanlar şimdiye kadar düzenlenen en dışlayıcı ve en az şeffaflığa sahip COP’a meydan okuyabilmeli, aksi takdirde ölümcül iklim felaketiyle mücadele etme şansımız yok” dedi.

Etiketler