;
Politika

COP Başkanı Michał Kurtyka: “Yeni Bir Metin Önerisi Hazırlanacak”

Polonya COP24 görüşmelerinde sorumluluğu üstlendi. COP Başkanı, Paris Anlaşması Kural Kitabı görüşmelerinin çıkmaza girmesi ile kontrolü ele aldığını duyurdu. Kurtyka, bugün uzmanların işbirliğiyle yeni bir metin önerisi hazırlanacağını açıkladı.

Polonya’nın Katowice kentinde devam eden Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nin (COP24) dönem başkanı Polonya, görüşmelerde sorumluluğu üzerine aldıklarını açıkladı. COP Başkanı Michał Kurtyka, Paris Anlaşması’nın uygulanmasına rehberlik edecek bir dizi kuralı içerecek metnin görüşmelerinin çıkmaza girmesi ile kontrolü üstlendiğini duyurdu.

COP Başkanı Michal Kurtyka, raporlardan ve çalışmaların ilerlemelerinden aldığı bilginin müzakerelere yaklaşımın yorucu olduğunu söyledi. Kurtyka Salı günü akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, “Yarın, uzmanlarımızla işbirliği içinde yeni bir metin önerisi hazırlanacak. Bu, Çarşamba günü Bakanlar için üzerinde çalışılması gereken birkaç önemli sorunla birlikte sunulacak” dedi. Hazırlanan metnin gün içerisinde hazırlanması ve kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.