;
Politika

CNN Türk “Havayı Kirletme İznini” Savundu!

Termik santralların 2.5 yıl daha filtre takılmadan işletilmesine onay veren Madde 50’nin kabul edilmesinin üzerine CNN Türk termik santralların filtre takmadan zehir saçmaya devam etmesinin daha avantajlı olduğunu savundu. 

BirGün gazetesinin haberine göre termik santrallara 2,5 yıl daha filtre takılmadan işletilmesine onay veren yasanın kabul edilmesine yönelik tepkiler sürerken CNN Türk’ten skandal bir haber geldi. CNN Türk, termik santralların filtre takmadan zehir saçmaya devam etmesinin daha avantajlı olduğunu savundu.

CNN Türk, termik santrallara 2,5 yıl daha filtre takılmayarak zehir saçmaya devam etmesini savundu.

Türkiye’de bulunan 15 termik santralın baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifi AKP ve MHP’lilerin oylarıyla kabul edilmişti.

TMMOB İstanbul İKK Sekreteri Cevahir Efe Akçelik ise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında “İnanılmaz! CNN Türk, bir termik santrale filtre takmak için verilecek 10 günlük aranın maliyetini hesaplayarak, açıkça termik santralların “baca filtresi takmadan” 2.5 yıl daha çalışabilme iznini savunuyor. Soruyoruz, hangisi insan sağlığından daha değerli?” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bugün yaptığı açıklamada, “Termik santralların filtrelerinin 6 ay içinde yapması lazım. Başlamazsa, 6’ncı aya müteakip ceza kesilir veya proje vermemiş tedbir sağlamamış ise biz de gider filtrelenmeye ilişkin adımı atarız. Yükleniciden bedelini alırız diyoruz, biz kendi bütçemizden yaparız demiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

CNN Türk spikeri havayı kirletme izninin ‘avantajlarını’ böyle anlattı.