;
Bilim

CLIMATE2020, 23 Mart’ta Başlıyor: Online Konferansa Herkes Davetli

Hamburg’daki “The Research and Transfer Centre Sustainability and Climate Change Management” adlı merkez, koronavirüs salgını nedeniyle tüm etkinlikler birer birer iptal edilirken 23-30 Mart tarihleri arasında “iklim değişikliği online konferansı” düzenliyor.

Çeşitli konularda araştırma projelerini yürütmek ve bu projeler yardımıyla lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimine devam eden araştırmacıların esas olarak iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik ile ilgili eğitilmesini sağlamayı amaçlayan Hamburg’daki The Research and Transfer Centre Sustainability and Climate Change Management” adlı merkez 23-30 Mart tarihleri arasında “iklim değişikliği online konferansı” düzenleyecek.

Merkez temelde; çeşitli araştırma projeleri ile iklim değişikliğinin halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini, iklim değişikliği adaptasyon stratejilerini, biyoplastik ürünler için sürdürülebilir çözümler geliştirilmesini, geridönüşüm stratejilerini, vb. konuları içeren projeler yürütüyor.

İklim Haber'i Telegram'da Takip Edin!İklim Haber'i Linkedin'de Takip Edin!

CLIMATE2020 isimli proje de merkezin organize ettiği “iklim değişikliği online konferansı”. Bu konferans 23 ile 30 Mart 2020 tarihleri arasında sadece internette, iklim dostu bir şekilde gerçekleşecek. Konferans süresi boyunca sisteme kayıt olan tüm katılımcıların ücretsiz bir şekilde iklim değişikliği kapsamında yazılan, güncel tüm makalelere, iklim değişikliğinin inkar edilemeyen gerçeklerine, çeşitli blog ve podcastlere sınırsız erişimleri olacak. Ayrıca katılımcılar akademik, politik, ekonomik ve sosyal sektörlerden ve toplumun geri kalanından uzmanlarla uluslararası diyaloglara girebilecek ve fikir alışverişinde bulunabilecek. Konferansın Birleşmiş Milletler tarafından oluşturulan sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden iklim eylemine (13 numaralı) rehberlik edip, katkıda bulunması hedefleniyor. Konferans ayrıca şu anda beş kıtada uygulanmakta olan ve dünya çapında iklim değişikliğine uyum ve azaltım faaliyetlerinin en son örnekleri olarak kabul edilen çok sayıda iklim projesi, girişimi ve stratejisi hakkında bilgiler sunuyor.

Merkezin bu konferansın düzenlemesindeki temel hedefi şu şekilde açıklanıyor: “İklim değişikliği ve etkileri üzerine en son araştırma sonuçlarını aktarmak ve özellikle dünyanın dört bir yanındaki araştırmacılara bu araştırma sonuçlarını küresel düzeyde sunmak. Bu etkinlik ile iklim değişikliğini azaltma ve adaptasyon üzerine yapılan tartışmalar konusunda hem bütünleştirici hem de interaktif bir şekilde bilgi boşluklarının doldurulması amaçlanıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada iklim ve biyoçeşitlilik müzakerelerinin de dahil olduğu zirveler, etkinlikler ya iptal edildi ya da iptal edilmesi tartışılıyor. CLIMATE2020 konferansı kapsamında merkezde araştırmacı olarak görev alan Duyguhan Kozal, bu projenin; dünyanın her yerinden iklim değişikliği ile ilgili güncel bilgilere ve araştırmalara kolay erişimin sağlanabilmesini hedeflediğini ifade ederek, “Bu sebeple son günlerde dünyanın maruz kaldığı virüs nedeniyle insanların doğru bilgi kaynaklarına olan ihtiyacı reddedilemez bir gerçek. Bu bağlamda iklim değişikliği ile ilgili farkındalığın artması için çabalıyoruz. Hepimizin bildiği üzere, koronavirüs ile ilgili insanlar başlangıçta bu konuya gereken önemi göstermeyip, virüsün yayılmasına sebep oldular. Aynı durumun iklim değişikliğinde geçerli olmaması için toplumların, özellikle bu konuda araştırmacı olarak çalışan kişilerin güncel bilgilere erişimi çok önemli” diyor.

Konferans katılımcıları www.dl4sd.org linkini kullanarak sisteme kayıt yaptırabilirler. Katılımcılar kayıt yaptırdıktan sonra 23-30 Mart tarihleri arasında ücretsiz olarak istedikleri her kaynağa erişebilecekler.

Konferansla ilgili güncel gelişmeleri konferansın twitter hesabından takip edebilirsiniz.