;
Bilim

Çin’in Dumansız Şehir Hedefinde Yeni Adım; Jeotermal Enerji Kapasitesi Artırılacak

Jeotermal enerji

Sinopec olarak da bilinen devlete ait Çin Petrol ve Kimya Şirketi, Hebei eyaletinin Xiongan Yeni Bölgesi’ndeki jeotermal enerji kapasitesini daha da geliştirerek dumansız yaşam ve üretim alanları yaratacağını açıkladı.

Küresel iklim değişimi ile mücadelede öncü ülkelerden biri olarak gösterilmeye başlanan Çin, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmayı sürdürüyor. Sinopec’in jeotermal enerji geliştirme kolu Sinopec Star Petroleum Ltd; 2017’de Xiongan’daki jeotermal ve diğer yeni enerji ısıtma alanlarını 10 milyon metrekareden 16 milyon metrekareye çıkaracağını açıkladı.

2016’da kömürün jeotermal ısıtma alanı 4,5 milyon metrekareye ulaştı ve burası dumansız şehir planını gerçekleştiren ilk bölge oldu.

Sinopec Group’un Tanıtım Departmanı Müdürü Lyu Dapeng, şirket ile Hebei eyalet hükümetinin, Xiongan Yeni Bölgesi’nde jeotermal enerjinin kullanımını teşvik etmek için bu yılın başlarında anlaştıklarını söyledi. Sinopec, 13. Beş Yıllık Plan döneminde (2016-20) 100 milyon metrekarelik alanı kapsayan 20 dumansız şehir kurmayı hedefliyor.

2016’da temiz enerji gelişimini ve çevreyi iyileştirmek için Çin, jeotermal enerji alanına ilk olarak 13. Beş Yıllık Plan’da yer vermişti. Plana göre Çin, kurulu jeotermal enerji kapasitesini 2020 yılına kadar 500 gigawat düzeyine çıkarmayı amaçlıyor.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi