;
Politika

Çin’in BM Büyükelçisi COP26’daki “Boş Sloganları” Eleştirdi

Çin’in Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Zhang Jun, BM’yi iklim değişikliğiyle mücadelede boş sloganlar ve değişmeyen politikalar nedeniyle eleştirdi.

Çin’in Birleşmiş Milletler’deki (BM) kıdemli elçisi Zhang Jun, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Glasgow’daki iklim görüşmelerine katılmamasının eleştirilerinin ortasında, küresel iklim değişikliğiyle mücadele için “boş sloganlardan” ve büyük çevrelerden daha fazlasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Çin’in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Zhang, BM’ye “İklim değişikliğiyle mücadele etmek değişmesi zor kararlılık ve sürekli eylemlilik gerektirir, boş sloganlar, değişmeyen politikalar, lüks konvoylar ve kalabalık çevreler değil!” yazdı.

Başkan Xi, COP26 görüşmelerine şahsen katılmadı ve Pazartesi günü devlet başkanlarına yalnızca yazılı bir açıklama yaptı. ABD’li mevkidaşı Joe Biden ise Glasgow’da gazetecilere verdiği röportajda, Xi’nin yokluğunun “büyük bir hata” olduğunu söyledi.

Ancak Zhang, Twitter’da Çin’in COP26 öncesinde yeni eylem planlarını ve politika hedeflerini açıkladığını ve sahada bir delegasyonu olduğunu yazdı. Ayrıca ABD’nin iklim konusundaki sicilini de eleştirdi ve Pekin’in “Paris Anlaşması’ndan asla geri çekilmediğini” söyledi.

Zhang, “ABD hükümeti sorumluluklarını ciddiyetle yerine getirerek belirli emisyon azaltım önlemleri almalı ve dikkati başka yöne çekmeye ve başkalarını suçlamaya çalışmamalı” dedi.

Etiketler