;
Politika

Çin, Topraklarının Yüzde 25’ini “Ekolojik Koruma Alanı” İlan Etti

Çin, çevreyi korumak için topraklarının %25’ini “ekolojik koruma” alanı olarak belirliyor.

Çin, çevreyi iyileştirmek ve kaynakları korumak için karadaki topraklarının %25’ini “ekolojik koruma” alanı olarak belirledi ve kalkınmayı ve insan faaliyetlerini sınırladı.

Ekoloji ve Çevre Bakanlığı 10 yıl önce, hükümetin, onlarca yıllık “irrasyonel gelişmenin” ekolojik güvenliği ciddi bir baskı altında bıraktığını kabul etmesiyle, korumaya ihtiyaç duyan alanları belirlemekle görevlendirildi.

Bakanlığın Doğa ve Ekoloji Koruma Departmanından direktör Cui Shuhong, basın toplantısında, önemli bir ekolojik işleve hizmet eden ve biyolojik çeşitlilik için önemli bölgelerin yanı sıra hassas ve savunmasız olan alanların etrafına “kırmızı çizgiler” çizildiğini söyledi.

Cui, “Ekolojik korumanın kırmızı çizgilerini belirleyip sıkı bir şekilde koruyacağız ve insanların hayati çıkarlarına zarar veren ekolojik çevre ihlallerini azaltacağız” dedi.

2017’de merkezi hükümet, yerel hükümet yetkililerinin belirlenmiş alanların korunmasından sorumlu olduğunu açıkça belirtmiş ve bu kırmızı çizgiler içinde inşa edilmiş endüstriyel tesis, hayvan çiftlikleri ve hatta konutlarda da devam eden bir dizi sıkı önlem almıştı.