;
Ekonomi

Çin, Elektrikli Otomobil Üretimi İçin Yeşil Kuralları Hafifletebilir

Çin, pandemi nedeniyle satışları olumsuz etkilenen otomobil üreticilerinin faydalanması adına bazı kotaları gevşetebileceğini açıkladı.

Çin Sanayi Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, koronavirüs pandemisiyle satışları kötü etkilenen otomobil üreticilerinin satışları canlandırmasına yardım etmek amacıyla, elektrikli otomobillerin üretimini artırmak için tasarlanan kotaların geçici süreliğine hafifletebileceğini belirtti.

Çin, kalabalık şehirlerindeki yüksek hava kirliliği nedeniyle fosil yakıtlı otomobil üretiminde dünyanın en sıkı kurallarına sahip ülkelerden biri.

Çin’deki otomobil üreticileri, tamamen elektrikli, hibrid ve hidrojen yakıt hücreli araçlar da dahil olmak üzere yeni enerji araçları (NEVs) üretmekle yükümlüler.

Mevcut duruma göre Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, bir süreliğine kotaları değiştirerek otomobil üreticilerinin bir sonraki senenin yeşil puanlarını bu seneki negatif puanları sıfırlamak için kullanabileceklerini söyledi.

Sanayi yetkilileri ise otomobil üreticileri araç üretimini daha az siyasi etki ile daha iyi yönetebilecekleri için bunu destekleyici bir hareket olarak görüyor.

Çin’in bazı emisyon kurallarının uygulanmasını altı ay boyunca ertelemesi de gündemde.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi