;
Ekonomi

Çevreci bir Kripto Para Birimi İle Tanışın: EverGreenCoin

EverGreenCoin (EGC), kripto para dünyasında adını yeni yeni duyurmaya başlayan ve çevre dostu olduğunu ilan ederek diğer kripto paralardan farklılaşan bir yapıya sahip. İşlemlerinde bitcoin gibi çok fazla elektrik harcamayan sistemin, çevre dostu bir para birimi olmakla birlikte çevre hareketi olmak ve paradigma değişimi yaratmak için tasarlandığı ifade ediliyor.

EverGreenCoin (EGC), yeni bir para biriminden daha fazlası, genel anlamda tanımlandığı şekliyle bir kripto para. EGC’yi diğer kripto paralardan ayıran yönü ise “yeşil” olması. EGC, “Çevremiz ve yaşadığımız dünyayı sorumlu bir şekilde ele alarak, daha önemli odak noktalarımızı desteklemek için kullanılan bir mekanizma” olarak tanımlanıyor.

EGC, Bitcoin’in sınırları ne olursa olsun neredeyse sıfır bedelle dünyadaki herhangi bir yere transfer edilebilme gibi özelliklere sahip. Aynı zamanda Bitcoin’e nazaran çok daha hızlı işlem yapabildiği de belirtiliyor. Bu da bir Bitcoin transferi için geçen süre zarfında EGC ile birçok işlem yapılabileceği anlamına geliyor. Bitcoin’den farklı olarak bunu daha çevreci bir yol ile yapıyor. Bir kripto para altyapı algoritması olan “Proof of Stake” metodolojisini kullanan sistem ile herhangi bir bilgisayardaki kelime işlemcisinden daha fazla elektrik harcanmıyor, bilgisayarınız açıkken bile bu işlem gerçekleştirilebiliyor. Sisteme üye olan kişilerin getiri miktarı konusunda da herhangi bir endişe duymasına gerek kalmıyor çünkü sistem kullanıcılara yükleyecekleri ücretsiz EGC yazılımı aracılığıyla hisseleri üzerinden yıllık %7 oranında bir getiri sağlıyor.

Sistemin internet sitesinde yer alan bilgiye göre sistem kişisel bilgilerinize de ihtiyaç duymuyor. Böylece bilgilerinizin kaybolması veya çalınması gibi bir endişe yaşanmıyor. Ayrıca kripto para biriminin hükümetler ve bankalar tarafından sıfır manipülasyona uğrayabileceği bilgisi verilirken bunun da nedeni EGC’nin basılı veya “madenden çıkarılmış’” olmamasına bağlanıyor. Kripto para biriminin gerçek değerini çevreye duyarlı bir yaklaşımla sistemin belirleyeceği de ifade ediliyor. Ayrıca, EGC’nin çevresel amaçları için varlık potansiyelini artırarak kendinize ve tüm canlılara yardımcı olabileceğiniz söyleniyor.

EGC “şubeler” halinde düzenlenen bir sisteme sahip ve şu an için dört dalı var: EGC Cannabis, EGC Gardens, EGC Renewables ve EGC Water. Her şube kendi uzmanlık alanına odaklanırken diğer şubelerle birlikte koordine ediliyor ve EGC’nin hedeflerine doğrultusunda çalışmak için kaynakları paylaşıyor. Bu şubelerin merkezinde ise EGC Vakfı bulunuyor. Merkez, bir ağacın gövdesine çok benzer bir şekilde, kollara kaynak temin ederken büyümeyi de koordine ediyor. Yeni şubelerin de, yeni bir odak alanı oluşturmak için yeterli topluluk katılımı olduğunda ortaya çıkabileceği vurgulanıyor. Nihai hedef ise aynı görüşe sahip insanların oluşturduğu bir ağ oluşturarak, her birinin en çok bilgiye sahip oldukları alanlara odaklanması ve çevresel başarıyı getirecek bir organizasyon olmak.

EGC madencilik ve kripto para endüstrisine farklı bir şekilde yaklaşıyor: Gezegenin sınırlı değerli kaynaklarını çok fazla elektrik tüketerek en büyük ölçekte boşa harcayan bir endüstriden hem gezegen hem de insanları için kârlı ve zengin bir sonuca ulaşacak bir yapı. Sistem ile elde edilecek kârlarla, örneğin, ormancılık ve yaban hayatı rehabilitasyonu gibi çevresel restorasyon projeleri aracılığıyla çevreye yatırım yapılması planlanıyor.