;
Politika

Biden, Trump’ın Yenilenebilirlere Dair “Son Dakika” Kararını İptal Etti

Biden, Trump’ın Kaliforniya’da yenilenebilir enerji üretilmesi için zayıflattığı çevre kuralları planını iptal etti.

Biden yönetimi Çarşamba günü, milyonlarca dönümlük Kaliforniya çölünde rüzgar ve güneş enerjisi projelerinin geliştirilmesini kolaylaştırmak adına çevresel korumaların zayıflatılmasını kapsayan Trump döneminden kalan bir öneriyi iptal edeceğini söyledi.

Başkan Joe Biden, Trump’ın dört yıllık enerji ve çevresel deregülasyon mirasını geri almaya çalışıyor. Eski Başkan Donald Trump’ın yönetimi, ofisten ayrılmadan sadece birkaç gün önce Çöl Yenilenebilir Enerji Tasarrufu Planı’nı (DRECP) değiştirmek de dahil olmak üzere, kamu arazilerinde enerji gelişimini hızlandırmak için son dakikada bir hamle yapmıştı.

Biden, kamu arazilerinde daha fazla yenilenebilir enerji tesisi inşa etmeyi destekliyor, ancak yönetimi orijinal DRECP’nin rüzgar ve güneş gelişimini çevresel faktörlere göre ele aldığını söyledi.

İçişleri’nin arazi ve maden yönetiminden sorumlu Başsekreter yardımcısı Laura Daniel Davis yaptığı açıklamada, “Trump yönetiminin planı yeniden açma önerisi gereksiz ve dengeli arazi yönetimi ile çelişiyor” dedi.

Barack Obama’nın başkanlığı sırasında Kaliforniya eyaleti ile ortaklaşa kurulan DRECP, yenilenebilir enerji gelişimi için alanlar ayırıyor. Geçen ay, Trump’ın İçişleri, Kaliforniya’nın fosil yakıtların kullanımını aşamalı olarak durdurma hedefine ulaşması için değişikliklere ihtiyaç olduğunu söylemişti.

Bu ay Kaliforniya Rüzgar Enerjisi Derneği, İçişleri’ne, önceki yönetim tarafından önerilen DRECP değişikliklerinin “Yönetimin iklim politikası hedefleriyle tutarlı olabileceğini ve dikkate alınması gerektiğini” belirten bir mektup gönderdi.

Bir İçişleri yetkilisi mektupla ilgili yorumda bulunmadı.