;
Ekonomi

Aon: Aşırı Hava Olaylarının Maliyeti 100 Milyar Doları Buldu

Aon’un yayımladığı yeni rapor, afetlerin 2020’de ortalama 100 milyar dolara yakın sigorta kaybına neden olduğunu gösteriyor.

Sigorta brokerı Aon yayımladığı yeni raporda, aşırı hava olaylarının 2020 yılında 97 milyar dolarlık sigortalı kayıpla sonuçlandığını ve bu rakamın yüzyılın ortalamasının % 40 üzerinde olduğunu söyledi.

Aon, Ağustos ayında ABD ve Karayipler’i vuran Laura kasırgasının, 2020 yılının en büyük küresel sigortalı hasar olayı olduğunu ve 10 milyar dolarlık sigortalı kayba neden olduğunu söyledi.

Aşırı hava olaylarından kaynaklanan ekonomik kayıplar – sigortalı ve sigortasız – toplam 268 milyar doları bulurken, Haziran ve Eylül ayları arasında Çin’de yaşanan mevsimsel sel baskınları 35 milyar dolarla en büyük zarara neden oldu.

Aon ayrıca, Hindistan’da aynı dönemde mevsimsel sellerin 1922 can kaybı ile en fazla ölüme neden olduğunu da belirtti.

Aon, pandeminin neden olduğu fiziksel mesafenin talepleri işleme koymayı zorlaştırdığını, sigortacıların afet olay yerine hasar eksperleri göndermek yerine dronları veya müşterilerin kendi resimlerini kullandığını söyledi.

Swiss Re geçtiğimiz ay doğal afetlerden kaynaklanan sigortalı zararları 76 milyar dolar olarak belirlerken, Munich Re 82 milyar dolar olduğunu tahmin ediyor.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi