;
Politika

Alternatif Bir Noel Kutlaması; Ünlü Müzisyen, İklim Değişikliğine Eriyen Kardan Adamla Dikkat Çekti 

Ünlü İngiliz müzisyen ve söz yazarı Liam Gallagher, anti-iklim değişikliği kampanyasına destek verdi. Oasis adlı eski grubun lideri, havaların zamansız bir şekilde ısınması nedeniyle eriyen bir kardan adamı anlatan alternatif bir Noel reklamını seslendirdi.

İklim Koalisyonu’nun “Sevgiyi Gösterin” isimli kampanyası kapsamında, İngiliz müzisyen ve söz yazarı Liam Gallagher, iklim değişikliğinin korkutucu boyutlarını gösteren kalp kırıcı alternatif bir Noel reklamını seslendirdi. Reklamın başında Sammy adlı kardan adam kuşlarla ve doğal hayat ile etkileşim halindeyken, 60 saniyelik reklamın sonunda kardan adam Sammy eriyor ve su birikintisine dönüşüyor.

Liam ise animasyonda şu cümleleri seslendiriyor: “Kış geldi ve hava bu dönemde soğuk oluyor değil mi? Evet, hava serin olabilir ve rüzgar burnunuzu ısırabilir. Belki de elinizde bir sıcak çikolata ile en kalın montunuzu giyip ısınmak istiyorsunuz. Ancak büyük resme baktığınızda dünyamız çok sıcak ve daha da ısınıyor. Mevsimler birbirine girdi, birçok kuş erkenden yuvalıyor, bahar çiçekleri önceden açıyor. İklim değişikliği böyle bir şeye benziyor. Arka bahçemizdeki ve dünyamızdaki sevdiğimiz birçok şeyi etkiliyor. Ancak umudumuz var çünkü hep beraber bunları koruyabileceğimizi biliyoruz. Eğer şimdi harekete geçersek ve herkes payına düşeni yaparsa. Bu sebeple bu Noel’de sevgi hediyesi verin ve dünyaya önemsediğinizi gösterin”.

 

İklim Koalisyonu’nun “Sevgiyi Gösterin” isimli kampanyası, insanları sevdikleri şeyleri iklim değişikliğinden korumaları için harekete geçmelerini sağlamayı hedefliyor.

Reklamın prodüksiyonunu yönetmen ve fotoğrafçı Rankin’in The Full Service adlı yaratıcı ajansı üstlenirken, animasyonu ise Jelly London tarafından yapıldı.