;
Ekonomi

Almanya’nın En Büyük Enerji Şirketi RWE 2030’da Kömürden Çıkıyor

RWE

Almanya’nın en büyük elektrik üreticisi RWE, 2030 yılına kadar kömürden aşamalı olarak çıkacak.

Almanya’nın en büyük elektrik üreticisi RWE, kömürden çıkışını sekiz yıl ileriye taşıdığını ve hükümetle anlaşma sağlayarak 2030’da linyite dayalı elektrik üretimini sona erdirmeye hazır olduğunu duyurdu.

Ancak Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından gaz dağıtımını kesmesiyle Avrupa çapında bir enerji kriziyle karşı karşıya kalan RWE, aşırı derecede kirletici linyit veya linyit kömürüyle çalışan elektrik santrallarının kullanımını geçici olarak artıracağını söyledi.

İcra Kurulu Başkanı Markus Krebber yaptığı açıklamada, “Mevcut krizde, linyit yakıtlı elektrik santrallarımızın kullanımını geçici olarak artırarak Almanya’daki arz güvenliğine katkıda bulunuyoruz ve böylece gaza bağlı kalmadan elektrik üretimine devam ediyoruz. Aynı zamanda, enerji geçişini hızlandırmak için milyarlarca euro yatırım yapıyoruz ve 2030 yılına kadar linyiti aşamalı olarak bırakmaya hazırız” dedi.

Alman hükümeti, geçen Kasım ayında ülkenin kömürle çalışan elektrik üretiminden çıkışını, önceki 2038 hedefiyle karşılaştırıldığında, “ideal olarak” 2030’a getirmeyi kabul etti ancak bu plan için yine de operatörlerle müzakereler yapılması gerekiyordu.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi