;
Politika

Almanya’da On binler İklim İçin Sokağa Çıktı

Polonya’da geçtiğimiz gün (02.12.2018) başlayan Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi öncesi, Köln ve Berlin’de 40 bine yakın gösterici, Almanya Federal Hükümeti’nin iklim politikasını protesto etti.

Polonya’nın Katowice şehrinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Taraflar Konferansı’nın (COP24) başlamasından iki gün önce, Almanya’nın Köln ve Berlin kentlerinde binlerce kişi sokağa dökülerek, enerji kaynağı olarak kömürden vazgeçilmesi sürecinin hızlandırılması talebini yineledi ve Berlin hükümetinin iklim politikasını protesto etti. Organizatörlerin verdiği bilgiye göre, Köln’deki protesto yürüyüşüne 22 bin kişi katılırken, Berlin’de Başbakanlık binası önündeki gösteriye 16 bin kişi katıldı.

Türkiye’yi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Temsil Edecek

Greenpeace yöneticisi Martin Kaiser, Almanya’nın iklim koruma konusunda örnek oluşturması gerektiğini vurguladı. Tüm dünyadan üst düzey politikacıların beklendiği konferansta Almanya’yı Federal Çevre Bakanı Sosyal Demokrat Svenja Schulze, Türkiye’yi de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum temsil edecek. 197 ülkeden delegeler, 14 Aralık tarihine kadar görüşmeler yaparak, Paris İklim Anlaşması’nın hayata geçirilmesini ele alacak. ‘Federal Hükümet’in iklimi korumadaki başarısızlığını protesto eden gösteriler; çevre gruplarıyla, yardım kuruluşlarının oluşturduğu bir İttifakın çağrısıyla düzenlendi.