;
Ekonomi

Almanya Elektrikli Araç Şarj Noktalarına 500 Milyon Euro Ayırıyor

Almanya Ekonomi Bakanlığı, elektrikli otomobil şarj noktalarının sayısının 2030 itibarıyla 1 milyona çıkarılmasını ve mevcut iyileşme paketinden 500 milyon euro ayrılmasını hedefliyor.

Bir hükümet kaynağının verdiği bilgiye göre, Almanya Ekonomi Bakanlığı, elektrikli otomobiller için şarj istasyonlarının kullanıma sunulmasını desteklemek adına iyileşme paketinden 500 milyon euro ayrılmasını istiyor.

Hükümet kaynakları, özellikle elektrikli araç altyapısını genişletmeyi amaçlayan 2,5 milyar euroluk kısmın toplamının, hane halkı ve inşaatçılar da dahil olmak üzere özel kullanıcıları hedefleyeceğini belirtti.

Berlin, 2030 itibarıyla 1 milyona yakın şarj noktası kurmayı hedefliyor. Şu an ise 27.730 tane bulunuyor. Bu adım, Almanya’da henüz otomobillerin %0.6’sını oluşturan bataryalı araçların sürüş aralığına dair endişelerin ele alınmasında önemli bir adım.

Enerji Bakanlığı da yurtiçi akü hücresi üretimine de fazladan 1.5 milyar euro harcanması önerisinde bulundu. Bu, mevcut fonun neredeyse iki katına eşit.

Hükümet kaynağı, 2.5 milyar eurodan geriye kalan 500 milyon euronun araştırma ve geliştirme için harcanması gerektiğini belirtti.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi