;
Ekonomi

Almanya 2020 İklim Hedefine COVID-19 ile Ulaşabilecek

Almanya Çevre Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs salgını kaynaklı karantinalar ve ulaşımın durmasıyla seragazı emisyonlarında büyük bir düşüş yaşanmasaydı ülkenin 2020 iklim hedefini ıskalayabileceği belirtildi.

Almanya Çevre Bakanlığı, Almanya’nın 2020 iklim hedefine ulaşabileceğini ancak koronavirüs salgının neden olduğu ekonomik yıkım seragazı emisyonlarında büyük bir düşüşe neden olmasaydı hedefi kaçıracağını açıkladı.

Avrupa’nın en büyük emisyon kaynağı ülkesi Almanya, 2019’da yeni iklim politikaları getirmişti.

Ancak bakanlık Çarşamba günü yaptığı açıklamada, politika çabalarının yalnızca% 37,5’lik bir emisyon azaltımı sağlayacağını söyledi.

Almanya Çevre Bakanı Svenja Schulze, “Geçmiş başarısızlıklarından doğru dersler aldık. Her yıl, üzerinde anlaştığımız yolda olup olmadığımızı kontrol edecek ve gerekirse daha fazla önlem alacağız” dedi.

Bakanlık, salgının Almanya emisyonları üzerindeki tam etkisinin hâlâ belirsiz olduğunu, ancak gerçek emisyonların beklenenden “önemli ölçüde daha düşük” olmasının muhtemel olduğunu, yani 2020 hedefine ulaşılabileceklerini belirtti.

Avrupa emisyonlarının bu yıl 1950’lerden beri görülmeyen seviyelere düşmesi bekleniyor, çünkü karantinalar kirletici endüstrileri geçici olarak durdurarak enerji ve ulaşım kullanımını azalttı.

Ekonomik maliyeti konusunda endişeli bazı Doğu Avrupa ülkelerinin muhalefetiyle karşılaşsa da Avrupa Birliği, ülkelerin önümüzdeki 10 yıl içinde daha büyük karbondioksit kesintileri yapmalarını istiyor.

Avrupa Komisyonu önümüzdeki ay, mevcut bir hedef olan % 40 azaltıma kıyasla, 1990 seviyelerine göre %50 – %55 emisyon azaltımı için yeni bir 2030 iklim hedefi önerecek.

Almanya, bu yıl AB hedefi üzerinde anlaşma sağlamaya çalışmak için üye ülkeler arasındaki görüşmeleri yönlendirecek.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi