;
Politika

Alexandria Ocasio-Cortez, Joe Biden’a İklim Politikası Danışmanlığı Verecek

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, ABD Başkan Adayı Joe Biden’ın iklim politikasını geliştirmesine yardımcı olacak bir panelde görev alacak.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, Joe Biden’ın iklim politikasını geliştirmesine yardımcı olacak bir panelde görev alacak. Ocasio-Cortez’e göre bu yardım, Demokrat Başkan adayı Biden’ın partisinin tam desteğini kazanma çabalarına yardımcı olabilecek önemli bir liberal çağrı.

Liberal ABD Senatörü Bernie Sanders’in adaylığına da destek veren Ocasio-Cortez, Biden’ın Sanders’ın temsilcileri ile işbirliği içerisinde kurduğu bir konseyde iklim politikaları konusunda danışmanlık verecek.

Ocasio-Cortez’in temsilcilerinden biri, Ocasio-Cortez’in İklim Adaleti topluluğundan üyelerle birlikte bu kararı aldığını ve süreç boyunca topluluğa ve daha büyük danışman topluluklarına karşı tamamen sorumlu olacağını söylüyor. Temsilci, “Ocasio-Cortez, hareketin sistemin hem içinden hem dışından baskı uygulandığı takdirde başarılı olacağına inanıyor” diye ekliyor.

Biden ise geçtiğimiz Salı günü 8 News Now ile gerçekleştirdiği bir röportajda Ocasio-Cortez’in politika komitelerinden birinde rol alacağını söylerken fazla detay vermedi.

Demokratik Parti içinde yükselen bir yıldız olarak görülen Ocasio-Cortez, Biden’ın adaylığında benimsediği politikalara nazaran daha çok devlet müdahalesi içeren Yeşil Yeni Düzen savunuculuğu ile biliniyor.

Biden, iklim değişikliği konusunda harekete geçme çabalarını desteklemeyen ve petrol üretimini ve federal ve özel arazilerde gaz ve kömür arayışını artırmaya odaklanan Başkan Donald Trump’a karşı 3 Kasım seçimlerinden önce destek almak için kendi partisinin sol kanadı ile çalışıyor.

Sanders, Nisan ayında başkan adaylığından çekilerek yerini Biden’a bırakmıştı. Adaylık süresince Biden ve Sanders ekonomi, eğitim, iklim değişikliği, göçmenlik ve ceza adaleti konularını kapsayan altı politika çalışma grubu kurma kararı almıştı.

Ocasio-Cortez daha önceden de Biden’ın adaylığını tamamen destekleyebileceğini ancak iklim değişikliği de dahil olmak üzere bazı konulardaki duruşunu geliştirdiğini görmeyi umduğunu belirtmişti.