;
Ekonomi

ABD Dünya Bankası Reformunun Hızla Gerçekleşmesini İstiyor

dünya bankası

ABD Hazine Bakanı Yellen, Dünya Bankası’nın yol haritasının “yapıcı bir belge” olduğunu ve tartışma için iyi bir temel oluşturduğunu, ancak daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD’nin Dünya Bankası’nın iklim değişikliği ve diğer küresel krizleri ele almak için borç verme kapasitesini genişletme planlarında daha hızlı ilerleme görmek istediğini söyledi.

Dünya Bankası’nın bu ayın başında ortaya koyduğu yol haritası, bankanın hissedarlarla sermaye artırımı ve yeni borç verme araçlarını içeren teklifler üzerinde Nisan toplantıları öncesinde müzakere etmesini gerektiriyor.

Dünya Bankası yönetimini misyonunu, çalışma modelini ve mali kapasitesini değiştirmek için Ekim ayında Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu Geliştirme Komitesi tarafından onaylanabilecek özel teklifler geliştirmeye çağırıyor.

Plan, bankanın misyonunu ve finansal kaynaklarını değiştirmek ve onu İkinci Dünya Savaşı’nın sonunda kurulmasında bu yana kullanılan ülkeye ve projeye özel kredi verme modelinden uzaklaştırmak için bir müzakere sürecinin başlangıcını işaret ediyor.

Yellen, bankanın yol haritasının “yapıcı bir belge” olduğunu ve tartışma için iyi bir temel oluşturduğunu, ancak daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi:

“Daha hızlı bir zaman çizelgesi ve ilerleme görmek istiyoruz. Mevcut sermaye çıkışı göz önüne alındığında, borç vermeyi genişletmek için yapılabilecek bazı şeyler olduğunu düşünüyoruz.”

Yellen, önce Dünya Bankası ve ardından diğer çok taraflı kalkınma bankaları reformları üzerinde çalışmanın bu yılki en büyük önceliklerinden biri olduğunu söyledi.

Üst düzey bir Hazine yetkilisi, “2023, Bahar Toplantılarıyla (Nisan’da) kısa vadede belirli ilerlemeler elde etme ve Ekim toplantılarıyla daha temel/karmaşık reformların temellerini atma yılı” dedi.

Yetkili, Dünya Bankası’nın operasyonel modelini küresel zorluklara, teşvik ve imtiyazlı veya düşük faizli kaynakların kullanımına yönelik güçlendirilmiş bir çerçeveye daha fazla odaklanacak şekilde yeniden yönlendirmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi