;
Ekonomi

ABD 20 Binden Fazla Kişiye Yeşil İş Sağlayacak American Climate Corps’u Başlattı

American Climate Corps

ABD’de yeni hayata geçen American Climate Corp kapsamında gençler, temiz enerji ve iklim direncine katkı sağlayacak sektörlerde çalışmak için eğitim görecek.

Beyaz Saray, temiz enerji ve iklim direnci sağlayan sektörlerde 20 binden fazla ABD’liye iş sağlayacağını söylediği American Climate Corps’un (Amerikan İklim Birliği) kurulduğunu duyurdu.

Beyaz Saray iklim politikası danışmanı Ali Zaidi yaptığı açıklamada, “Bu önemli çünkü sadece cesur iklim eylemine giden, karbondan arınmanın yollarını açmıyoruz. Bir yandan da iyi maaşlı kariyerler ile toplumların daha sürdürülebilir, daha adil ve değişen iklim karşısında daha dirençli olmasını sağlayacak kapıyı açıyoruz” dedi.

Beyaz Saray aynı zamanda bu oluşuma katılmak isteyen kişilerin bilgi almak ve kayıt yaptırabileceği bir web sitesi de oluşturuyor.

Beyaz Saray tarafından yapılan duyuruda, American Climate Corps’un “gençleri temiz enerji ve iklim direnciyle ilgili beceriler konusunda eğiteceğini” ve “kamu hizmetine giden yolları kolaylaştıracağını” belirtildi.

Zaidi’nin basın açıklamasına çevre grubu Sunrise Movement başkanı Varshini Prakash da katıldı. Sunrise Movement, daha önce ABD Başkanı Joe Biden’ı iklim değişikliğinin etkilerine karşın ulusal acil durum ilan etmeye çağırmış ve 41 binden fazla destekçi toplayan bir imza kampanyası başlatmıştı.

Prakash, American Climate Corp’u, 1933’te Yeni Düzen’in bir parçası olarak oluşturulan Başkan Franklin D. Roosevelt’in Sivil Koruma Birlikleri’ne benzetti.

Prakash, “FDR Sivil Koruma Birlikleri’nin köprüleri onarmak, ağaç dikmek ve milli parklar inşa etmek için milyonlarca insanı çalıştırdığı gibi, bu iklim birliği de toprağımızı ve suyumuzu koruyacak, toplumsal dayanıklılığı güçlendirecek, çevre adaletini ilerletecek ve iklim kriziyle mücadele edecek” dedi.

Beyaz Saray daha önce kapsamlı “Daha İyisini İnşa Et” Yasası (Build Back Better Act) çerçevesinin bir parçası olarak yeni bir Sivil İklim Birliği kurma fikrini öne sürmüştü ancak teklif, Kongre’den geçen Enflasyon Azaltma Yasası’ndan çıkarıldı. İklim çabalarına ilişkin orijinal teklifte, birliğin kamu topraklarını koruması, toplumun direncini artırması, değişen iklime çözüm üretmesi ve aynı zamanda iyi maaşlı sendika işlerini daha fazla ABD’linin erişimine sunması hedefleniyordu.  Biden ayrıca, başkanlığına yalnızca birkaç gün kala, kurumlara Sivil İklim Teşkilatı girişimi oluşturmaya yönelik bir strateji sunmaya çağrıda bulunan bir idari emir imzalamıştı.

Programın başlatılma zamanı, Biden’ın iklim değişikliği konusunda düşük bir onay notuyla karşı karşıya olduğu bir dönemde geldi. Washington Post-University of Maryland’in temmuz ayında yaptığı ankete katılanların %40’ı başkanın iklim değişikliğiyle mücadelesini onaylarken, %57’si onaylamadı.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi