;
Ekonomi Politika

ABD 100 Milyon Dolarlık Temiz Enerji Girişimini Başlatıyor

Biden yönetimi Perşembe günü, ABD Enerji Bakanlığı’nın düşük karbonlu enerji teknolojilerini desteklemek ve bunların geliştirilmesine ve satışına yardımcı olacak bir çalışma grubu oluşturmak için 100 milyon dolarlık finansman sağlayacağını duyurdu.

Ulusal İklim Danışmanı Gina McCarthy duyuruyu, 21 federal kurumdan kabine liderlerinin de yer aldığı Beyaz Saray’ın Ulusal İklim Görev Gücü’nün ilk toplantısında yaptı. Görev gücü, Başkan Joe Biden’ın iklim değişikliğiyle mücadele konusunda 27 Ocak’taki idari emriyle oluşturuldu.

McCarthy, Biden yönetiminin temiz enerji ekonomisine yönelik keskin bir geçişin ABD ekonomisini canlandırabileceğine ve istihdam yaratabileceğine inandığını tekrarladı.

McCarthy, “Amerika’yı, değişen bir iklime uyum sağlamamıza yardımcı olacak araçlar, altyapı, yeni teknoloji ve temiz enerji üretiminde ön saflarda olacak ve iyi maaşlı sendika işlerini ulus genelindeki topluluklarda adil ve eşit olarak yaratacak şekilde konumlandırıyoruz” dedi.

Beyaz Saray ayrıca, yeni İklim İnovasyonu Çalışma Grubu’nun batarya depolama gibi teknolojileri ticarileştirmeye odaklanacağını ve “ABD’de kritik temiz enerji tedarik zincirlerini desteklemek ve inşa etmek için araştırmaların üzerinde duracağını” söyledi.

Enerji Bakanlığı’nın İleri Araştırma Projeleri Ajansı-Enerji veya ARPA-E, elektrikli arabalar için yeni nesil piller ile rüzgar ve güneş enerjisinden enerji depolama gibi yüksek riskli ancak potansiyel olarak dönüşümsel enerji projelerini finanse ediyor.

Trump yönetimi, departman tarafından ARPA-E ve kredi programlarını sonlandırmaya çalışmıştı, ancak programın Kongre’de iki taraflı desteği olması nedeniyle bunu başaramadı.