;
Bilim

2022 İngiltere’nin Tecrübe Ettiği En Sıcak Yıl Olabilir

ingiltere

İngiltere’nin meteoroloji kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, 2022 yılı ülke için kaydedilen en sıcak yıl olabilir.

Met Office, ön verilerine göre, 2022’in İngiltere’nin tecrübe ettiği en sıcak yıl olabileceğini duyurdu. Met Office’in Ulusal İklim Bilgi Merkezi başkanı Mark McCarthy, “Birçok kişi yazın aşırı sıcağını hatırlayacak olsa da, bu yıl dikkate değer olan şey, yıl boyunca nispeten tutarlı olan sıcaklık oldu ve Aralık ayı hariç her ay ortalamadan daha sıcak oldu” dedi.

İngiltere’deki hava olayları arasında, Temmuz ayında 40 dereceyi aşan sıcaklıklar, bugüne kadarki en sıcak gününün kaydedilmesi ve 2018’den bu yana ilk kez İngiltere’nin bazı bölgelerinde ilan edilen bir kuraklık yer alıyor.

Londra İtfaiye Teşkilatı, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en yoğun gününü yaşadı ve yüzlerce itfaiyecinin başkentte ısının yol açtığı alevlerle mücadele ettiği “büyük bir olay” ilan etti.

Ulusal hava durumu servisi ayrıca Temmuz ayında aşırı sıcaklıklar nedeniyle İngiltere’deki bazı bölgelerde “sadece yüksek riskli gruplarda değil, formda ve sağlıklı kişilerde de hastalık ve ölümün meydana gelebileceğini” duyurdu ve kırmızı uyarı yayımladı.

Met Office’in Bilim ve Teknoloji Şefi Stephen Belcher, “yüksek emisyon senaryosu altında devam edilirse, bunun gibi sıcaklıkların her üç yılda bir görülebileceğini” söyledi.

İklimi istikrara kavuşturmanın tek yolunun net sıfır emisyona ulaşmak olduğunu da sözlerine ekledi.