;
Ekonomi

“2020’nin İlk Yarısında Mini YEKA Yarışması Gerçekleştirilecek”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Mini YEKA yarışmaları için şartname ve sözleşme taslağı hazırlıklarının tamamlandığını belirtti, 2020’nin ilk yarısında ilk yarışmanın gerçekleştirileceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Elektrik Sanayi Birliği’nin (TESAB) 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Mini Yenilenebilir Enerji ve Kaynak Alanları (YEKA) yarışmaları için şartname ve sözleşme taslağı hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, “Mini YEKA yarışmalarımızla yüksek katılımlı bir sektöre doğru ilerliyoruz. Bu hususta yasa değişikliği tamamlanacak. 2020’nin ilk yarısında ilk yarışmamızı gerçekleştireceğiz.” dedi.

İklim Haber'i Telegram'da Takip Edin!İklim Haber'i Linkedin'de Takip Edin!

Dönmez, “Mini YEKA yarışmalarımızla yüksek katılımlı bir sektöre doğru ilerliyoruz. Bu hususta yasa değişikliği tamamlanacak. Yakın zamanda Resmi Gazete’de yarışma ilanını yayımlayacağız ve 2020’nin ilk yarısında ilk yarışmamızı gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 40 şehrimizde, 10-40 megavat arasında değişen güneş projelerimiz olacak” diye konuştu.

Elektrik üretim-tüketim zincirinin tüm dünyada değiştiğini anlatan Dönmez, Türkiye’nin lisanssız kurulu gücünün 6 bin 200 megavat düzeylerinde olduğunu ve bunun %92’sinin güneş enerjisi santrallerinden geldiğini aktardı.

Haber Merkezi

İklim Haber - Haber Merkezi